Friday, November 30, 2012

Το δικαίωμα να υπάρχουμε ΕΔΩ & ΤΩΡΑ


Δεκέμβριος 2012

Διαλογισμός με τον Δρ. Ιατρικής Ιωάννη Μπουχέλο: Το δικαίωμα να υπάρχουμε ΕΔΩ & ΤΩΡΑ

Αυτόν και τον προηγούμενο μήνα ο πολύ αγαπητός και δοτικός φίλος Ιωάννης Μπουχέλος μας οδήγησε σε έναν πολύ ξεχωριστό, βαθύ και αποτελεσματικό διαλογισμό, με τίτλο: Το δικαίωμα να υπάρχουμε ΕΔΩ & ΤΩΡΑ.

Ο Δρ. Μπουχέλος μίλησε για κάτι που λίγο πολύ ξέρουμε όλοι: ότι η δύναμη της ζωής μας πηγάζει από αυτό που συνειδητά ή υποσυνείδητα πιστεύουμε μέσα μας, και από την ενέργεια που κρύβουν τα βαθύτερα πιστεύω μας, αυτά μας βοηθούν να συνδεθούμε στη ροή και σε όλες τις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου. Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε να ξαναβρούμε την αρχέγονη, δημιουργική μας δύναμη και αυτό πραγματώνεται μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι ανήκουμε σε ένα ενοποιημένο πεδίο όπου παρελθόν, παρών, μέλλον αλλά και το άχρονο αιώνιο τώρα, συνυπάρχουν και ανταλλάσσονται και μπορούν να επιτρέψουν να κυλήσει η δημιουργική δύναμη μέσα μας, όταν βρεθούμε με τη συνείδηση αλλά και με το σώμα στο σημείο επαφής τους. Ένας λαός δημιουργεί πάντα τα δικά του πιστεύω και τα περνάει και στους άλλους. Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει εμείς που αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη της συνείδησης να συνδεθούμε με αυτήν την αρχέγονη δύναμη, το δικαίωμα της ζωής που μας παρέχεται από την ιστορία, τους προγόνους, τη γη, και την πνευματική ρίζα. Διαλογιζόμενοι σε ομάδες μπορούμε να φτάσουμε την κρίσιμη μάζα (critical mass) που θα βοηθήσει τη συνειδητότητα στην χώρα μας να ανέβει και να επιφέρει πραγματική αλλαγή από τα θεμέλια, τις ρίζες μας. Αυτή η κρίσιμη μάζα για τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων στην χώρα μας, είναι 250 άτομα μίνιμουμ, ή 1,000 άτομα για μια πολύ ισχυρή δόνηση.

Η εμπειρία που είχα από τις τρεις συναντήσεις που έγιναν τον Νοέμβρη, ήταν δυνατή και πολύ διαφορετική την κάθε φορά. Μέσα από μια άσκηση Qi Gong ενισχύσαμε πρώτα το καθαρό Qi ή Chi, την καθαρή ενέργεια της ζωής που περνάει από τον τόπο & χρόνο μέσα μας, στο εδώ και τώρα. Μετά συνδεθήκαμε με την πύλη της δύναμης που περνάει σε μας από τους προγόνους μας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της δικής τους ζωής αλλά και το ξεχωριστό δικό μας δικαίωμα στο τώρα. Φέρνοντας πρώτα την ενέργεια στον οριζόντιο άξονα σύνδεσης με τους προγόνους μας, την μεταφέραμε στον κατακόρυφο άξονα, στο Hara, που είναι η δύναμη της πρόθεσης/κατεύθυνσης. Όταν το Chi ρέει σε αυτόν τον άξονα, ανοίγει μια πολύ ισχυρή ενεργειακή δύναμη που μας ριζώνει δυνατά και ακράδαντα στο εδώ και τώρα. Είναι μια πολύ καθαρή, ευοίωνη δύναμη, που δρα επίσης θεραπευτικά στο σώμα, την ψυχή, και τον νου. Μια από τις φίλες που ήταν παρούσα στον διαλογισμό, μου είπε ότι ο διαλογισμός έφερε τέτοιο ξεκαθάρισμα μέσα της που κατάλαβε γιατί είχε έρθει σε αυτή τη ζωή και τι χρειαζόταν να κάνει. Και για μένα ήταν σημαντικές οι εμπειρίες. Αν και την τελευταία φορά ήμουν αρκετά κουρασμένη και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ νοερά, ωστόσο ενήργησε ίσως και καλύτερα γιατί ένοιωσα την αλλαγή σαν μια θερμή ενεργειακή μπάλα μπροστά από το στήθος μου, και ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα συναισθήματα της ζωής μου. Όταν τελείωσε η συνεδρία δεν ήθελα να κουνηθώ γιατί δεν ήθελα να χάσω αυτή την υπέροχη αίσθηση. Και ξέρετε ότι αυτές οι όμορφες συναισθηματικές καταστάσεις εκφράζονται σε δημιουργικότητα, έμπνευση, και φιλία.

Θα ήθελα λοιπόν να σας προσκαλέσω να έχετε κι εσείς τη δική σας εμπειρία μέσα από αυτόν τον δυνατό διαλογισμό που μας παρέχει γενναιόδωρα ο θετικός και αισιόδοξος δάσκαλος και γιατρός, Ιωάννης Μπουχέλος. Στις 14 Δεκεμβρίου, θέλουμε να πλησιάσουμε την κρίσιμη μάζα που θα νοιώσει και θα φέρει μια αλλαγή στην πανέμορφη και δυνατή μας χώρα.